Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Sagax och Nyfosa vill dela ut aktier i Torslanda

Publicerad: 7 februari 2020, 08:33

Volvo Cars har sitt globala huvudkontor i en av TPI:s fastigheter Bild: TPI

Sagax och Nyfosa avser att dela ut 15 procent vardera av aktierna i Torslanda Property Investment (TPI) till sina respektive aktieägare.


Ämnen i artikeln:

Torslanda Property InvestmentSagaxNyfosa FastigheterSöderport Fastigheter

Sagax och Nyfosa avser att dela ut 15 procent vardera av aktierna i Torslanda Property Investment (TPI) till sina respektive aktieägare.

Utdelningen ökar antalet aktieägare i TPI, vilket skapar förutsättningar för en mer ändamålsenlig handel. Det gynnar aktieägarna och underlättar den fortsatta utvecklingen av bolaget, skriver Sagax i ett pressmeddelande.

Sagax och Nyfosa äger tillsammans 78 procent av antalet utestående aktier och röster i TPI genom Söderport Holding AB, som ägs till lika delar av bolagen.

För Sagax del ger 30 A- eller B-aktier rätt till en aktie i Torslanda, efter en aktiesplit 10:1 i sistnämnda bolag.

Fastighetsförvaltning

Nyfosa meddelar att man avser återkomma med styrelsens definitiva förslag till beslut om utdelning i samband med offentliggörandet av bokslutskommunikén den 13 februari 2020.

TPI är ett svenskt fastighetsbolag som äger och förvaltar fastigheter med en uthyrningsbar area om 194 000 kvadratmeter och ett marknadsvärde om 3 miljarder kronor.

Direktavkastningen uppgår till 6,8 procent och det sammanlagda hyresvärdet till 227 miljoner kronor per år. Uthyrningsgraden uppgår till 100 procent och hyresdurationen till 6,4 år.

Aktierna i TPI är sedan 2015 upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market.

Sagax aktieägare kommer få ta ställning till förslaget vid årsstämman den 6 maj 2020.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.