Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Sagax får kreditbetyget Ba1

Publicerad: 24 augusti 2017, 05:43

David Mindus är vd på Sagax.

Foto: Hemsö.

Sagax har fått det publika kreditbetyget Ba1 av kreditvärderingsinstitutet Moody‘s. Betyget är ett snäpp under det lägsta betyget som klassas som ”investment grade”, Baa3, och är därmed ”speculative grade” men kommer med positiva utsikter.


Ämnen i artikeln:

MoodysSagax

Sagax har fått det publika kreditbetyget Ba1 av kreditvärderingsinstitutet Moody‘s. Betyget är ett snäpp under det lägsta betyget som klassas som ”investment grade”, Baa3, och är därmed ”speculative grade” eller det som lite slarvigt kallas för skräpstatus. Utsikterna för betyget är dock positiva vilket innebär att givet att Sagax framgent uppfyller vissa kriterier som Moody’s sätter så kan betyget höjas till investment grade.

”En så kallad Investment Grade-rating beräknas medföra såväl lägre kapitalkostnader som minskad refinansieringsrisk. Att Sagax erhåller ett inledande kreditbetyg om Ba1 med positiva utsikter visar att arbetet med att stärka bolagets kreditprofil gett resultat,” kommenterar Sagax vd David Mindus i ett pressmeddelande.

Bolaget inledde arbetet mot en investment grade-rating när man beslöt att emittera det nya aktieslaget D-aktier och lösa in preferensaktier. 71 procent av de tidigare utestående preferensaktierna i Sagax har nu lösts in och dessutom har bolaget sett över sina finansiella mål med bland annat ett mål om en sänkt belåningsgrad som resultat.

Efter att man erhållit kreditbetyget har Sagax gett Nordea och SEB i uppdrag att arrangera möten med obligationsinvesterare då man vill utvärdera förutsättningarna för en emission av icke säkerställda obligationer.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

MoodysSagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.