Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag13.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Sagax emission fulltecknad – gör en riktad emission

Publicerad: 2 november 2016, 07:27

David Mindus är vd på Sagax.

Foto: Hemsö.

Sagax har nu genomfört sin företrädesemission av det nya stamaktieslaget D-aktier. Emissionen uppgick initialt till 383 miljoner kronor och den övertecknades kraftigt, enligt ett marknadsmeddelande från bolaget. Därför väljer man att utnyttja det bemyndigande man fått från bolagets extrastämma att via en riktad emission ge ut D-aktier för ytterligare 101 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Sagax

Totalt kommer bolaget då att ha emitterat 18 250 000 nya D-aktier, till teckningskursen 26,5 kronor, och tagit in närmare 484 miljoner kronor i nytt kapital.

Den riktade emissionen riktas till investerare som ingått investeringsåtaganden i samband med företrädesemissionen. Den riktade emissionen medför en utspädning om 1,6 procent i förhållande till antalet befintliga aktier och röster, när man tagit hänsyn till de två emissionerna.

”Skälet till den riktade emissionen och avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att möjliggöra för Bolaget att uppfylla investeringsåtagandena som ingåtts med anledning av företrädesemissionen samt för att öka spridningen av aktien och underlätta en ändamålsenlig handel i stamaktien av serie D,” skriver Sagax i sitt meddelande.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Sagax

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.