Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rusning på börsen

Publicerad: 23 april 2013, 11:49

Det har varit mycket positiva tongångar på Europas börser på tisdagen. Så positiva att de allra flesta ledande index har stigit med cirka 2 procent eller mer.


Ämnen i artikeln:

Catena FastigheterDiös FastigheterSagax

Det har varit mycket positiva tongångar på Europas börser på tisdagen. Så positiva att de allra flesta ledande index har stigit med cirka 2 procent eller mer. Av de ledande indexen var det strax efter klockan 15:30 endast FTSE i London och OMXS30 i Stockholm som inte hade spräckt 2 procentsvallen. Stockholm låg på 1,9 procent och FTSE på 1,7 procent.

Enligt experter som di.se citerar kan dagens börsglädje bero på att marknaden i detta nu ser aktier som ett attraktivt tillgångsslag.

Fastighetsaktierna har även de stigit, fast inte riktigt i samma mån som övriga marknaden. Fastighetsindex har stigit med 1 procent och endast Sagax och Catena har sett sitt marknadsvärde sjunka under dagen, Sagax B har sjunkit med 2,5 procent och Catena med 0,6 procent.

Dagens vinnare är Diös som har stigit med 3,2 procent.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.