Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rörig organisation bakom Oscar Properties miss – ”en fadäs”

Publicerad: 12 mars 2020, 09:30

Per-Axel Sundström är CFO på Oscar Properties.

Stora organisationsförändringar låg bakom att Oscar Properties missade att göra en räntebetalning på obligationslånet i tid. Det uppger CFO Per-Axel Sundström till Fastighetsnytt.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Oscar Properties meddelade på onsdagen att bolaget missade att göra en räntebetalning på obligationslånet den 3 mars. Betalningen kommer i stället verkställas den 16 mars.

Läs även: Oscar Properties missar räntebetalning på obligation 

Enligt Per-Axel Sundström genomgår bolaget just nu stora förändringar, både organisatoriskt och verksamhetsmässigt, något som medfört en stor ansträngning för organisationen och dess medarbetare. Dessutom har antalet anställda minskat, vilket lett till en stor rotation på arbetsuppgifter.

– I denna förvandling har administrativa utmaningar uppstått och som olyckligtvis har orsakat denna fadäs. Organisationen kommer dock inom en snar framtid att finna den rätta formen. Det inträffade har dock hanterats så att det i framtiden säkerställs att medel finns på rätt konto för dragning av obligationsräntan, skriver Per-Axel Sundström i ett mejl till Fastighetsnytt.

Kapitalbeloppet på obligationslånet uppgår till drygt 311 miljoner kronor.

Läs även: Oscar Properties ner 99 procent sedan toppen

Oscar Properties aktie backar 11 procent på torsdagsförmiddagen till 0,72 kronor. Börsen som helhet sjunker 6 procent.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.