Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rör inte utdelningen trots sämre resultat

Publicerad: 28 januari 2015, 13:28

NCC redovisar ett bruttoresultat på 1 999 miljoner kronor för årets tredje kvartal vilket är 401 miljoner lägre än för motsvarande kvartal ifjol, mest beroende på att omsättningen för kvartalet har minskat med 2,3 miljarder kronor.


Ämnen i artikeln:

NCC

NCC redovisar ett bruttoresultat på 1 999 miljoner kronor för årets tredje kvartal vilket är 401 miljoner lägre än för motsvarande kvartal ifjol, mest beroende på att omsättningen för kvartalet har minskat med 2,3 miljarder kronor. Samtidigt har kostnader för försäljning och administration ökat vilket gör att rörelseresultatet minskar med 446 miljoner till 1 101 miljoner kronor för kvartalet. Även finansnettot försämras och före skatt gör NCC en kvartalsvinst på 1 017 miljoner kronor, ner 455 miljoner från ifjol.

Sett till helåret gör man också ett sämre resultat ifjol, vinsten för 2014 blir 2 234 miljoner kronor före skatt, jämfört med 2 400 miljoner ifjol, men trots det väljer man att hålla utdelningen oförändrad om 12 kronor per aktie.

NCC-koncernens samlade tillgångar uppgick vid årsskiftet till 39 miljarder kronor varav det egna kapitalet var 8,9 miljoner kronor och soliditeten därför 22,7 procent. Andra nyckeltal som avkastning på eget kapital och avkastning på sysselsatt kapital är fortfarande robusta, på 22 repsektive 14 procent.

Ladda ner NCC:s bokslutskommuniké här.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

NCC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.