Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rikshems rating bekräftas

Publicerad: 20 februari 2018, 11:33

Sophia Mattsson-Linnala.

Foto: Rikshem.

Internationella ratingföretaget S&P Global har bekräftat Rikshems kreditbetyg och dess utsikter. Bostadsbolagets rating är med .andra ord fortsatt A-.


Ämnen i artikeln:

RikshemStandard & Poors

Internationella ratingföretaget S&P Global har bekräftat Rikshems kreditbetyg och dess utsikter. Bostadsbolagets rating är med andra ord fortsatt A-, vilket är en investment grade-rating, och utsikterna är stabila.

Vad gäller Rikshems betyg på den nordiska ratingskalan har man alltjämt K-1 vilket är högsta möjliga betyg. Det framgår av ett pressmeddelande från Rikshem som dessutom skriver att företaget bedöms i övrigt ha en stark riskprofil med låg branschrisk, robusta ekonomiska fundamenta och en stark position inom sin nisch i fastighetsmarknaden.

I en kommentar säger vd Sophia Mattsson-Linnala att Rikshem har arbetat för att förlänga sin ränte- och kapitalbindning vilket i sin tur har sänkt dess finansiella risk.

– S&P Global bekräftar i sin kreditrapport att detta bidrar positivt i betygssättningen av företaget, säger hon vidare.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

RikshemStandard & Poors

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.