lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Rikshem ökar hyresintäkterna trots avyttringar

Publicerad: 4 februari 2022, 08:49

Rikshem, ett av Sveriges största privata fastighetsbolag, visar upp ett stabilt fjärde kvartal. Arkivbild. Foto: Rikshem/Reflex arkitekter

Rikshem visar upp ett stadigt fjärde kvartal med en låg vakansgrad och minskad riskexponering. De planerar en etablering i Lund i år.

Ämnen i artikeln:

RikshemAnette FrumerieLund

TO


Det senaste kvartalet visade Rikshem något högre hyresintäkter än samma period året före, 786 miljoner kronor jämfört med 756 miljoner kronor. 

Hyresintäkterna ökade något även på helåret, trots att företaget sålt av fler fastigheter än man förvärvat. 

Läs även: Anette Frumerie om ryckig politik och bostadsmarknadens 2022: ”Ett beslut som påverkar oss mycket” 

– Detta efter ett mycket väl genomfört uthyrningsarbete för bland annat vår nyproduktion som tillfört ordentlig volym under perioden. För samhällsfastigheter har den ekonomiska uthyrningsgraden förbättrats ytterligare, säger vd för Rikshem Anette Frumerie i en kommentar till rapporten. 

För helåret gjorde Rikshem förvärv på 532 miljoner kronor, medan de sålde fastigheter för 862 miljoner kronor. Försäljningen var till största del i Helsingborg och Västerås. 

Under 2022 planerar Rikshem att sätta spaden i jorden till en första etablering Västerbro i Lund om cirka 210 lägenheter. 

Företaget har också valt att minska risken genom stärkt soliditet och framtida räntekostnader. 

– Vi har lagt om en del av vår obligationsfinansiering för att minska refinaniseringsrisken och framgent även minska räntekostnaderna, säger Anette Frumerie, vd. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev