Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Resan neråt på börsen fortsätter för SBB

Publicerad: 10 februari 2022, 16:14

Ilija Batljans SBB sjunker på börsen - minus 28 procent i år.

Samhällsbyggnadsbolaget SBB har sjunkit på börsen flera dagar i rad och torsdagen var inget undantag. Handelsbankens analytiker säger att det inte kommit några nyheter som förklarar nedgången i SBB.


Ämnen i artikeln:

Ilija BatljanSBB FastigheterHeba Fastigheter

SBB har gått upp 77 procent på börsen på ett år, men det har inte varit någon härlig resa på börsen den senaste tiden - ner 28 procent sedan årsskiftet. Bara den senaste veckan har SBB gått ner cirka 15 procent. Men de har inte skickat ut några nyheter, vilket skapat frågor om varför kursen bara sjunker och sjunker. 

Johan Edberg, fastighetsanalytiker på Handelsbanken, säger att det är ett bolag som tar mycket stryk av förväntningar om höjda räntor. 

– SBB har inte släppt några nyheter eller pressmeddelanden. De hade en kraftig kursuppgång förra året och det här är nog bara en reaktion på stigande räntor. 

Om man jämför SBB:s resa med till exempel Heba som också äger många samhällsfastigheter, har Heba gått upp upp 40 procent på ett år, men ned cirka 2 procent i år, vid stängning på torsdagen. 

SBB släpper sitt bokslut 23 februari. 

Tea Oscarsson

tea.oscarsson@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.