Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rekordresultat för Castellum

Publicerad: 17 oktober 2018, 06:10

Henrik Saxborn är vd för Castellum.

Foto: Castellum.

Castellums förvaltningsresultat ökade 13 procent i det tredje kvartalet till en ny rekordnivå påeldad av en mycket stark marknad för kommersiella fastigheter. Resultatet var bättre än väntat om aktien stiger efter beskedet.


Ämnen i artikeln:

Castellum

Förvaltningresultatet uppgick till 799 miljoner kronor i det tredje kvartalet jämfört med 708 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Enligt Infront Estimates väntades ett förvaltningsresultat om 788 miljoner kronor.

Castellums aktie stiger omkring 3 procent efter rapporten samtidigt som börsen som helhet ökar 0,4 procent.

–Det starka resultatet efter kvartal tre gör att jag nu känner mig ännu mer övertygad om att Castellum under 2018 kommer att kunna leverera i enlighet med det övergripande målet: en ökning av förvaltningsresultatet (och därmed utdelningen) med 10%, säger Castellums vd Henrik Saxborn.

Han pekar i rapporten på en fortsatt stark utveckling på fastighetsmarknaden. Det har lett till att Castellums uthyrningsgrad ökar till rekordnivån 93,1 procent. Vidare kan noteras att under det senaste året har hyrorna ökat med omkring 20 procent för bolagets bestånd i Stockholms bästa lägen.

-Marknaden för kommersiella fastigheter, främst kontor och logistik, är nu oerhört stark i Nordens tillväxtområden, säger Saxborn.

Intäkterna ökade till 1,4 miljarder från 1,3 miljarder, vilket var väntat. Nettouthyrningen, som ger en fingervisning om hur framtida intäkter kommer utvecklas, uppgick till 29 miljoner kronor i kvartalet. Under motsvarande period förra året låg den på 52 miljoner.

I rapporten talar Saxborn även om Castellums kommande projekt i Nyhamnen i Malmö.

”Under de närmsta åren kommer Castellum att ta en ledande roll i utvecklingen av Nyhamnen i Malmös innerstad genom byggnationen av ett nytt Domstolsverk samt nytt nordiskt huvudkontor för E.ON. Investeringsbeloppet omfattar sammanlagt 2,3 Mdr kr och är det största i bolagets historia. Detta stärker ytterligare Castellums position som samhällsbyggare i Öresundsområdet”, säger han.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Castellum

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.