Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rekordras för Tobin Properties efter nyemission

Publicerad: 26 april 2018, 06:37

Bild: Tobin Properties

Tobin Properties faller över 20 procent på torsdagen efter att onsdagens eländiga kvartalsrapport följts upp av beskedet att bostadsutvecklaren gör en nyemission för att stärka upp balansräkningen. Kursraset är det största sedan noteringen på First North i oktober 2016.

Ämnen i artikeln:

Klövern FastigheterTobin Properties

Tobin Properties faller över 20 procent på torsdagen efter att onsdagens undermåliga kvartalsrapport följts av beskedet att bostadsutvecklarens huvudägare Klövern föreslår en nyemission för att stärka upp balansräkningen. Kursraset är det största sedan noteringen på First North i oktober 2016.

Tobin Properties uppger att syftet med nyemissionen, som väntas inbringa omkring 225 miljoner kronor före emissionskostnader, är att öka den finansiella beredskapen. Vidare uppges att en snabb hantering av en ny detaljplan tidigarelagt en betalning om cirka 200 miljoner kronor till en säljare av byggrätter i Nacka.

Beskedet kommer efter att kvartalsrapporten visat att bolaget vände till en nettoförlust i det första kvartalet samtidigt som endast 3 bostäder såldes. Det motsvarar en nedgång med 98 procent från 146 bostäder under motsvarande period förra året.

Befintliga aktieägare har företrädesrätt i emissionen och huvudägaren Dagon, som ett helägt dotterbolag till Klövern, har garanterat att den blir fulltecknad. Teckningskursen är 11 kronor teckningsperioden löper från 8 till 25 juni.
Vid 10.30-tiden backar Tobin Properties 21 procent och aktien har därmed minskat 29 procent i värde på två dagar.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev