Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rekordlåga vakanser för Wihlborgs

Publicerad: 23 oktober 2018, 06:07

Ulrika Hallengren Bild: Wihlborgs

Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det Skånska bolagets kontorslokaler. Enligt bolaget ligger vakanserna nu på rekordlåga nivåer.


Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Wihlborgs förvaltningsresultat steg 12 procent till 372 miljoner kronor i det tredje kvartalet, bland annat till följd av en mycket god efterfrågan på det skånska bolagets kontorslokaler. Vakanserna uppges nu ligga på rekordlåga nivåer.

Hyresintäkterna steg 9 procent till 667 miljoner kronor.

–Företag och organisationer i Öresundsregionen fortsätter växa och efterfrågan på kontor är fortsatt god. Detta avspeglas i att vår uthyrningsgrad för kontor är över 95 procent i både Malmö och Helsingborg, vilket är historiskt riktigt höga nivåer, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren i en kommentar till rapporten.

Totalt sett var dock bolagets uthyrningsgrad 93 procent, vilket är oförändrat jämfört med för ett år sedan.

Andra faktorer som höjde förvaltningsresultatet var förvärv, nyproduktion och hyresökningar.

–Våra långsiktiga investeringar i både befintliga och nya fastigheter gör att värdet ökar kontinuerligt och under tredje kvartalet passerade fastighetsvärdet 40 miljarder, säger Ulrika Hallgren.

—Vår investeringsnivå är hög och det kommer den fortsatt att vara under de kommande åren.

Wihlborgs backar knappt 2 procent på en sur börs på tisdagsförmiddagen. Marknaden i stort backar 1,4 procent efter börsras i Asien.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Wihlborgs Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.