Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rekommenderar inte Corems bud

Publicerad: 18 september 2015, 07:39

En budkommitté i Tribona bestående av de tre styrelseledamöter som inte har kopplingar till Arnhult-sfären, det vill säga Mats-Olof Ljungquist, Malin Rylander-Leijon och Anneli Jansson, har rekommenderat bolagets aktieägare att tacka nej till Corem Property Groups bud på bolaget.


Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupTribona

Corem bjuder som Fastighetsnytt tidigare på fredagen rapporterat 42 kronor per aktie vilket värderar Tribona till drygt 2 miljarder kronor och enligt budkommitténs bedömning återspeglar det inte Tribonas framtida potential.

Man baserar sin rekommendation dels på egen bedömning av relevanta faktorer bolaget men även på expertutlåtanden från finansiella rådgivaren Erneholm Haskel AB och juridiska rådgivaren Gernandt & Danielsson Advokatbyrå samt på en fairness opinion från PwC. Enligt den sistnämnda är budet ingalunda skäligt och som nämnts ovan anser budkommittén, som är enhällig i sin rekommendation, inte att budet återspeglar Tribonas framtida potential.

Budkommittén tillsattes på ett styrelsemöte i juni 2015 då styrelsen hade fått vetskap om ett indikativt bud från Corem.

Sverrir Thór

Källa: Uttalande från Tribonas budkommitté

Uttalandet i sin helhet

Ämnen i artikeln:

Corem Property GroupTribona

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.