Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

RealXstate noterades på First North

Publicerad: 20 Augusti 2015, 09:25

Anders Lidén vid klockringningen.

RealXstate noterades på First North på torsdagen. Bolaget förvärvade tidigare i år byggbolaget OPP Förvaltnings AB, vilket var en förutsättning för börsnoteringen.


Ämnen i artikeln:

RealXStateFirst North

RealXstate noterades på First North på torsdagen. Bolaget förvärvade tidigare i år byggbolaget OPP Förvaltnings AB, vilket var en förutsättning för börsnoteringen. Den var tidigare planerad till juli, men sköts upp då företaget inte hade fått in all likvid från sin emission av preferensaktier.

Vd för bolaget är Anders Lidén som tidigare startat Mindhouse AB, ett bolag som utvecklar bostadsfastigheter. Resan fram till noteringen har varit tuff, säger han.

– Att komma till min bransch, fastighetsbranschen, och säga ”vi ska förvärva ett byggbolag, vill ni vara med?” det är ett big no no, man vill inte ta i byggbolag. Att finansiera fastigheter är något helt annat och mycket enklare. Nu har kollegor vaknat upp runt mig i branschen, förstått vad vi gör och att det är bygg man ska satsa på, säger Anders Lidén.

Affärsmodellen är att dels köpa och förädla kommersiella fastigheter i Stockholm och Mellansverige, dels utveckla bostadsfastigheter i Storstockholm för att sälja inom tre år efter färdigställandet. Verksamheten består av tre delar, förädling, förvaltning och byggverksamhet. I och med noteringen hoppas man kunna visa att det kan vara ordning och reda i byggbranschen.

– Byggbranschen är känd för att vara en ganska smutsig bransch och vi vill verkligen visa på att här är det ordning och reda, säger Anders Lidén.

Den närmsta tiden kommer det att gå fort, tror Lidén.

– Nu har vi nått det här målet som vi kämpat för i ett års tid. Bolaget kommer att svälla upp med fastigheter och bli ett fastighetsutvecklande bolag. Det ska bli väldigt spännande, säger han.

Vid lunchtid på torsdagen var det ett ljummet intresse för aktien, inget avslut hade ännu gjorts.

Här kan du se det aktuella läget för aktien.

Maria Nordlander

Ämnen i artikeln:

RealXStateFirst North

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.