Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Raybased blir Randviken Fastigheter - tar köksvägen till börsen

Publicerad: 30 april 2021, 14:45

Fredrik Brodin, som fram till nyligen var vd på Offentliga Hus, är styrelseordförande i Raybased.

Proptech-bolaget Raybased Holding blir Randviken Fastigheter som genom ett omvänt förvärv hamnar direkt på börsen.


Ämnen i artikeln:

Randviken FastigheterSBB FastigheterFastpartner

Bolaget köper initialt 35 fastigheter för totalt 2,8 miljarder kronor. Bland säljarna finns SBB, Cernera Fastigheter och Fastpartner. Totalt omfattar fastigheterna i den nya koncernen 157 000 kvadratmeter, främst inom kontor, logistik och bostäder. 

– Raybased har haft en lång resa, där utvecklingsarbetet av produkterna och lanseringen av dessa, varit i fokus. Som i många utvecklingsbolag, där ny teknik ska utvecklas, testas och slutligen nå marknaden till rätt pris och med tillräcklig volym för att skapa lönsamhet, är kapitalanskaffningen ständigt pågående. Styrelsen har därför arbetat brett och med flera spår för en långsiktig kapitalisering av bolaget. Vi har nu tillsammans med Vault Investment Partners AB lyckats köpa ett större fastighetsbestånd vilket skapar förutsättningar för en offensiv vidareutveckling av Raybased Proptech AB. Affären är förankrad hos bolagets större aktieägare, säger Fredrik Brodin, styrelseordförande i ett pressmeddelande. 

Läs även: LISTA: Det här behöver du veta fastighetsåret 2021

Målsättningen för den nya koncernen är att genom intelligent teknik både effektivisera fastighetsförvaltningen och göra fastigheter mer energieffektiva. Man siktar mot att bli en ledande aktör inom digital fastighetsoptimering. 

– Vi har under en längre tid sett behov av en ökad digitalisering och tydligare energikontroll i fastighetsbranschen. Det är med all tydlighet så att det krävs en omfattande omställning som inte bara kommer bidra till en mer hållbar utveckling men som även kan öka värdet på våra fastigheter, säger Gustaf Segerborg, tilltänkt vd i Randviken Fastigheter. 

Största ägare i Randviken Fastigheter

Nötudden Fastigheter Holding: 18,4%

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden: 17,6%

Fastpartner: 12,1%

Relevante Wealth Management AB: 11,4%

Landia AB: 8,6%

Cernera Fastigheter: 8,5%

Övriga ägare: 23,4%

 

Maria Nordlander

Redaktör (Föräldraledig)

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.