Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ras på Stockholmsbörsen – JM faller med 8 procent

Publicerad: 8 februari 2016, 15:20

Foto: Sverrir Thór

Det har varit en mycket dyster måndag på Stockholmsbörsen och börsens huvudindex har fallit med nästan 4,2 procent i skrivande stund. Fastighetsaktierna har presterat ännu sämre och strax efter klockan 17 hade börsens fastighetsindex fallit med hela 4,7 procent. FSBX har fallit med 4,2 procent.


Ämnen i artikeln:

FSBXFabege FastigheterJMStockholmsbörsen

Vad som orsakar fallet i oklart även om det spekuleras i olika förklaringar. En av dessa, inte helt orimlig, är marknadens oro för ränteutvecklingen då aktiemarknaden enligt många bedömare är dopad av billigt kapital.

Att prata om ett ras är inte att överdriva och bland fastighetsaktierna har JM fallit mest, med 8,1 procent medan Pandex har fallit med 6,3 procent, Victoria Park A med 6,1 procent och Fabege med 6 procent. En enda aktie har stigit i kurs, Heba som har stigit med 2,5 procent. Hufvudstaden C är oförändrad (och ohandlad) men samtliga andra aktier har fallit brant.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.