Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag24.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Rapportperioden gav indikationer

Publicerad: 22 Oktober 2014, 00:00


Diagram 21 okt

Den branta nedgången på börsen har kommit av sig, i alla fall vad gäller fastighets- och samhällsbyggnadsaktierna. Börsens fastighetsindex har stigit i fyra dagar i följd och närmar sig nu 1 500 igen efter att ha varit nere på 1 384,99 förra onsdagen. Även FSBX har stigit fyra dagar i följd och ligger nu på 96,7 efter att ha varit nere på rekordlåga 90,62, det är en ökning med 6,7 procent och en genomsnittlig ökning med 1,64 procent om dagen. På onsdagen ser det ut att fortsätta åt rätt håll.

För endast drygt en vecka sedan talades det om en perfekt storm med prisnedgångar på aktiemarknader, oljepriset sjönk och makrosiffror från olika håll gav ingen anledning till optimism. Det har i sig inte ändrats mycket, förutom då att börserna har börjat repa sig, och vi får avvakta med att dra för stora växlar på att börsen faktiskt har börjat stiga igen, det kan mycket väl vara ett tillfälligt lugn i stormen.

Fastighetsnytt publicerade en kort analys av läget förra måndagen där vi avslutade med att rapportperioden skulle ge viktiga indikationer om fortsättningen och det är bara att konstatera att nu när fyra av de största och mest tongivande fastighetsbolagen offentliggjort sina kvartalsresultat så har fastighetsaktierna hämtat in en del av den förlorade marken. Vi får se om det fortsätter så.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.