Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Rabatter tynger Oscar Properties

Publicerad: 26 oktober 2018, 05:45

Oscar Engelbert är vd på Oscar Properties.

Oscar Properties vänder till en förlust i det tredje kvartalet då den svagare bostadsmarknaden lett till färre sålda bostäder och tvingat fram prissänkningar. Samtidigt intensifierar bolaget nu arbetet med att minska kostnaderna.


Ämnen i artikeln:

Oscar Engelbert

Oscar Properties redovisare en rörelseförlust om 103 miljoner kronor i kvartalet jämfört med vinsten om 96 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Antalet sålda bostäder minskade till 15 i kvartalet från 22 i fjol.

–Utöver förändrade förutsättningar på marknaden beror resultatet även till stor del på att vi tagit kostnaden för rabatten på alla de bostäder som ingår i vår pågående säljkampanj, inom kampanjen har vi bland annat justerat ner priserna med tio procent på bostäder som levereras under 2018, skriver Oscar Engelbert i vd-ordet.

Bolaget har även reviderat kostnadsprognoserna för projekten Nybrogatan 19 och Bageriet för att säkerställa att de blir klara i tid. Engelberg beskriver de bägge konverteringsprojekten som mycket utmanande.

–Det gångna året, och med ökat fokus de senaste månaderna, har vi sett över kostnadskontrollen inom byggverksamheten för att förbättra lönsamheten, det handlar om att hitta bättre projektledare, hitta bättre avtalsstrukturer gentemot de byggbolag vi samarbetar med och ta med oss fler erferenheter från avslutade byggnationer till nya, skriver Engelbert i rapporten.

Samtidigt uttrycker han tillförsikt inför framtiden. Han framhåller att pågående projekt har en god vinstmarginal.

–Detta gäller även framtiden där vi trots marknadsutsikterna bedömer att vi har stora möjligheter att påbörja nya lönsamma projekt, skriver Engelbert.

Aktien, som stängde på en historisk lägstanivå på torsdagen, backar ytterligare 0,6 procent. Det är dock bättre än börsen som helhet, som faller 1,3 procent.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Oscar Engelbert

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.