torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Quartiers ser stor värdepotential

Publicerad: 13 december 2018, 12:24

Quartiers Properties, som är verksamt på den spanska solkusten, uppskattar att det finns potential att höja substansvärdet på bolagets befintliga fastighetsportfölj med 165 procent på några års sikt. Det framgår av en investerarpresentation som bolaget offentliggjort på torsdagen.

Ämnen i artikeln:

Quartiers Properties

Quartiers substansvärde uppgick till 40,9 miljoner euro per den 30 juni och bolaget bedömer att den nuvarande fastighets- och produktportföljen kan skapa värden på ytterligare 67,4 miljoner euro.

Tanken är att detta ska ske genom att förädla befintliga hyresfastigheter, ett fortsatt planarbete för att få ytterligare byggrätter i i projektet på fastigheten i Centro Forestal Sueco, samt genom realisation av projektvinster efter skatt i bolagets fastighetsprojekt.

–Vi publicerar denna investerarpresentation eftersom vi ser ett ökat intresse bland internationella aktörer att analysera bolaget och kommer under 2019 att börja träffa intressenter i framförallt Madrid, säger bolagets tillförordnade vd Marcus Johansson Prakt.

Om planerna går i lås så skulle substansvärdet i teorin öka till 2,2 euro per aktie från dagens 0,8 euro per aktie. Det är dock olika tidsramar på bolagets olika projekt.

Quartiers aktie handlas till 7,20 kronor på First North, vilket är 4 procent högre än gårdagens stängning.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev