Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Livings vd: Oklart om förhandlingar bär frukt

Publicerad: 28 november 2018, 14:45

Prime Living ställer in utdelningen till preferensaktieägarna i januari då det finns en fortsatt risk att bolagets pengar tar slut i andra halvan december. Det pågår förhandlingar om att lösa situation men enligt bolagets vd Hans Sandén är det ännu osäkert vad utgången blir av dessa.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Diskussionerna rör bland annat eventuella lån från större aktieägare. Det finns en möjlighet att preferensaktieägarna får utdelningen utbetald vid ett senare men då krävs ett positivt utfall av förhandlingarna.

– Det är vår förhoppning att det blir förstås. Det är det man utgår ifrån och jobbar för att vi ska kunna ta det här vidare. Men det är en spekulation i det här läget eftersom vi inte vet hur det blir, säger Prime Livings vd Hans Sandén till Fastighetsnytt.

En annan möjlighet är att bolaget säljer fastigheter för att få loss pengar. I mitten av oktober meddelade Prime Living att man avser att avyttra en fastighet i Karlstad och en i Sollentuna. Enligt Sandén så finns det intressenter som tittar på dessa men inget är klart än.

– Att sälja fastigheter tar minst tre månader och vi har ju hållit på ett tag nu. I absolut bästa fall så har man en försäljning på den här sidan jul men mycket sannolikt så glider det in i januari, säger han.

Om inte bolaget får till stånd en lösning så finns det risk för att även bolaget även får svårt att klara av sina räntebetalningar.

– Vår bedömning är att i andra halvan av december så tar likviditeten slut. Om vi inte får något tillskott till dess så finns det risk för det, absolut, säger Sandén.

Bolaget jobbar även med att få till mer långsiktigt finansiering för till kommande fastighetsutvecklingsprojekt. Bolaget har lån till ett värde av nästan 400 miljoner kronor som förfaller i det första kvartalet 2019.

Som orsaken till den ansträngda likviditetssituationen anges kostnadsöverdrag i Spångaprojektet.

Prime Livings preferensaktie rasar 26 procent i värde på onsdagseftermiddagen. Stamaktien, som tagit väldigt mycket stryk sedan bolagets likviditetsproblem först uppdagades i slutet av augusti, backar ytterligare ett par procent.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.