Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Livings styrelseordförande avgår

Publicerad: 22 mars 2019, 13:58

Peter Gustafson, styrelseordförande i Prime Living, lämnar styrelsen. Han ersätts av Tobias Lennér.

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Peter Gustafson, styrelseordförande i den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living, lämnar styrelsen. Han ersätts av Tobias Lennér.

Det meddelar Prime Living på fredagen efter att under veckan ha fått igenom att räntebetalningen på en obligation skjuts upp samt säkrat ett ägarlån till extremt dåliga villkor. Åtgärderna innebär att kassan räcker till slutet av juni.

– I och med brygglånet som kommunicerades igår och att obligationsförandena är genomförda har bolagets likviditet säkerställts i det korta perspektivet och styrelsearbetet går in i en ny och intensiv fas. I samband med det väljer jag att lämna styrelsen, säger den avgående ordförande Peter Gustafson enligt ett pressmeddelande.

Även den tillträdande ordföranden tar till orda:

– Nästa steg för Prime Living att lösa den långsiktiga finansieringen. Sedan den nya styrelsen tillträdde i slutet av oktober har affärsrelationer med vissa tidigare underleverantörer avslutats och upprustning av befintligt fastighetsbestånd pågår. Bolaget har möjlighet att skapa stora utvecklingsvärden både genom att fortsätta exploateringen i Spånga med totalt 1136 lägenheter samt genom att fortsätta driva utvecklingen av bolagets fastighetsprojekt med upp till drygt 700 lägenheter på Irland vidare, säger Tobias Lennér enligt pressmeddelandet.

Övriga styrelseledamöter kvarstår i styrelsen varvid styrelsen kommer bestå av Jonas Andersson, Tobias Lennér och Mikael Wandt.

Prime Livings aktie backar 22 procent på fredagseftermiddagen och handlas kring 1,70 kronor.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev