Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Livings nyemissionsplaner går i stöpet

Publicerad: 22 maj 2019, 12:56

Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner på årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Prime Livings förslag om att ändra bolagsordningen och bemyndiga styrelsen att emittera aktier röstades ner av årsstämman. Den hårt prövade bostadsbyggaren har tidigare aviserat planer på att emittera aktier för upp till 400 miljoner kronor.

Enligt ett pressmeddelande från april var syftet med emissionen att få in kapital för att färdigställa bolagets fastighetsutvecklingsprojekt i Spånga och irländska Dublin.

Prime Living meddelade i början av maj att bolaget fått bygglov för att bygga ett studentboende om totalt 25 459 kvadratmeter och 818 bäddar på sin fastighet i Dublin.

Tidigare på onsdagen redovisade Prime Living en rörelseförlust om 19 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med rörelsevinsten om 13 miljoner kronor under motsvarande period förra året.

Prime Livings nytillträdde vd Lars Wikström varnar i rapporten för att bolaget kanske inte kommer klara sig framöver. Samma budskap har tidigare framförts i årsredovisningen. Han upprepade även budskapet om att bolaget för diskussioner om finansiella strukturåtgärder med aktieägare, obligationsinvesterare och kreditgivare.

– Jag måste dock understryka att dessa diskussioner måste falla väl ut för att fortsatt drift av verksamheten ska kunna ske, skriver Lars Wikström i dagens delårsrapport.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.