Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Livings kassa räcker en dryg månad

Publicerad: 20 februari 2019, 13:46

Prime Livings kassa räcker till slutet av mars som situationen ser ut i dagsläget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen efter att har redovisat en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Prime Livings pengar räcker till slutet av mars som situationen ser ut i dagsläget. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen efter att har redovisat en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor för det fjärde kvartalet.

– Enligt bolagets bedömning räcker bolagets rörelsekapital räknat från idag (utan att beakta eventuella framtida lån/tillskott/emissioner) mars ut. Bolaget utreder för närvarande olika finansieringsalternativ och avser att uppdatera marknaden så snart närmare information om detta finns på plats, skriver den pressade studentbostadsbyggaren i ett pressmeddelande.

Får några månader sedan varnade bolaget för att pengarna skulle ta slut i december om inget gjordes. Därefter har bolaget sålt utvecklingsfastigheter för att få in pengar. Kassan uppgick till 25 miljoner kronor i slutet av förra året. Vid ingången av det fjärde kvartalet uppgick den till 28 miljoner kronor.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.