Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Living ställer in utdelning

Publicerad: 28 november 2018, 07:27

Illustration: Petter Furå.

Prime Living kommer inte dela ut pengar till preferensaktieägarna i januari till följd av bolagets likviditetsproblem. Det meddelar Prime Living på onsdagen upprepar även att kassan riskerar att sina under andra halvan av december.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Prime Living kommer inte dela ut pengar till preferensaktieägarna i januari till följd av bolagets likviditetsproblem. Det meddelar Prime Living på onsdagen och upprepar även att kassan riskerar att sina under andra halvan av december.

Som orsaken till den ansträngda likviditetssituationen anges liksom tidigare kostnadsöverdrag i Spångaprojektet.

–Parallellt med att lösa den kortsiktiga finansieringen pågår ett arbete med att även lösa ny långsiktig finansiering för kommande fastighetsutvecklingsprojekt. Mot bakgrund av detta har styrelsen beslutat att tillsvidare ställa in utdelningen den 15 januari 2019 avseende preferensaktien serie B, skriver bolaget.

Prime Livings preferensaktie rasar 23 procent i värde i den inledande handeln på onsdagen. Stamaktien, som tagit ofantligt mycket stryk sedan bolagets likviditetsproblem först uppdagades i slutet av augusti, backar ytterligare ett par procent i tunn handel.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.