Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Living skjuter upp räntebetalningar

Publicerad: 16 januari 2019, 14:26

Prime Living meddelar på onsdagen att man fått godkännande från ägarna till ett icke säkerställt obligationslån att skjuta upp räntebetalningarna. Dessutom tillåts Prime Living att bryta mot lånevillkoren och ta upp kortfristig säkerställd finansiering.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Obligationslånet i fråga är på 400 miljoner kronor och löper med en ränta om 7 procent. Bolagets styrelseordförande Peter Gustafson säger till Fastighetsnytt att räntebetalningarna skjuts upp på obestämd tid.

När det gäller lånevillkoren, så kallade kovenanter, så behöver bolaget inte rapportera dessa framöver. Enligt Gustafson står det redan klart att Prime Living inte kommer leva upp till de nyckeltal som stipuleras i låneavtalet.

–Vi i styrelsen såg direkt att i och med att vi genomför den här turn around-processen så kommer vi bli tvungna att bryta mot kovenanter, säger han.

Prime Living har tampats med stora likviditetsproblem sedan i höstas, bland annat som ett resultat av stora kostnader kopplade till ett studentbostadsprojekt i Spånga. Bolaget har en helt ny styrelse sedan några månader tillbaka och den tillförordnade vd:n Hans Sandén tillsattes i slutet av augusti förra året.

Dagens besked öppnar även för ett aktieägartillskott enligt Peter Gustafson.

–Det innebär också att bolaget nu, som vi har sagt tidigare, kommer kunna ta in ny finansiering från aktieägare i bolaget, säger han.

–Det är en bred grupp aktieägare som kommer göra en tillfällig finansiering av bolaget så att vi ytterligare säkerställer likviditet för att kunna börja få saker och ting i ordning. Det här en del i en process för att kunna förstärka likviditeten ytterligare, säger Peter Gustafson.

Att det krävdes godkännande från obligationsinnehavarna för att ta upp kortfristiga lån mot säkerhet beror på att icke säkerställd finansiering hamnar efter i prioritetsordning.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.