Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Living ser över affärsmodell

Publicerad: 29 oktober 2018, 09:19

Prime Livings helt nya styrelse, som tillträdde i förra veckan, har sett över bolagets situation och påbörjat en åtgärdsplan för att säkerställa en hållbar affärsmodell. Bland annat kommer finansieringssituationen ses över.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Prime Livings aktie rasar tvåsiffrigt på börsen efter beskedet.

Bakgrunden är kritik som framkommit i media angående Prime Livings pågående byggnadsprojekt i Spånga. Bland annat har det rapporterats att boende fått åka bygghiss då de ordinarie hissarna inte varit färdigställda.

Bolaget skriver i ett pressmeddelande att det kommer ske en teknisk besiktning av en oberoende certifierad byggingenjör för att säkerställa kvalitet och säkerhet i projektet.

Dessutom kommer samtliga samarbetsavtal med befintliga huvud- och underentreprenörer ses över.

Bolaget uppger vidare att modellen med prefabricerade studentlägenheter som kan byggas snabbt till en låg kostnad borde ha en stor och växande efterfrågan. För att kunna möta denna krävs dock kapital.

–För att bolagets affärsmöjligheter skall kunna tas tillvara på bästa sätt har styrelsen också påbörjat ett arbete med att säkerställa en långsiktigt hållbar finansieringslösning för bolaget, skriver Prime Living.

Bolaget kommenterade för ett par månader sin finansiella situation och uppgav då bland annat att rörelsekapitalet räcker i minst tre månader. I oktober gjordes ett par fastighetsförsäljningar och bolaget noterade då att dessa kommer förbättra likviditeten.

Prime Livings aktie, som är noterad på First North Premier, rasar 11 procent till en ny historisk bottennotering kring lunch på måndagen. Det har dock bara omsatts aktier till ett värde av drygt 27 000 kronor. Börsen som helhet studsar tillbaka och stiger 1,7 procent i spåren av förra veckans fall.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.