Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Living säljer fastighet på Irland – med vinst

Publicerad: 16 december 2019, 08:52

Bild: Mostphotos

Prime Living har ingått avtal om att sälja bolagets fastighet i Sandyford Dublin på Irland, vilket gör att bolaget kan betala tillbaka ett lån till aktieägarna.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Prime Living har ingått avtal om att sälja bolagets fastighet i Sandyford, Dublin, vilket gör att bolaget kan betala tillbaka ett lån till aktieägarna.

Köparen är Atlas Limited Partnership och försäljningssumman uppgår till 18,5 miljoner euro, motsvarande cirka 193 miljoner kronor. Köpeskillingen ska betalas vid tillträdet, som inträffar den 20 december 2019. Prime Living köpte fastigheten, som är belägen 10 kilometer från Dublins centrala delar, för 10,3 miljoner euro 2017. Planen var då att bygga 600-800 studentlägenheter.

– Försäljningen av Sandyford är en viktig händelse för oss och en förutsättning för implementeringen av vår rekapitaliseringsplan. Den förbättrade likviditetssituationen ger oss även förutsättningar att fokusera på operationella frågor, vilket är nödvändigt för att förverkliga de värden vi ser i portföljen på sikt, säger Prime Livings vd Lars Wikström enligt ett pressmeddelande.

Läs även: Prime Living pressar Göteborg med märkligt dokument

Av försäljningslikviden kommer cirka 31,4 miljoner kronor användas till att återbetala aktieägarlångivarna. Pengarna kommer dock komma in några dagar försent eftersom de enligt en överenskommelse den 14 november skulle ha återbetalats senast den 16 december. Bolaget kommer kontakta långivarna för att avvikelsen ska godkännas.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.