Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Living lånar till usla villkor

Publicerad: 21 mars 2019, 15:27

Illustration: Petter Furå.

Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna 39,3 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Den krisande studentbostadsbyggaren Prime Living meddelar att man kommit överens med ett konsortium bestående av direkta eller indirekta aktieägare om att låna pengar. Villkoren är dock mycket dåliga, vilket är en reflektion av att bolaget vid upprepade tillfällen varnat för att kassan är på väg att sina.

Beskedet kommer bara ett par dagar efter att andra långivare godkänt att en räntebetalning skjuts på framtiden.

– Låneavtalet är utformat som ett enkelt skuldebrev där lånebeloppet ställs ut med så kallad “Original Issue Discount” om 25 procent vilket innebär att Prime Living erhåller en likvid om 29,5 MSEK. Återbetalning ska ske till ett belopp om cirka 39,3 MSEK och löper till och med 30 juni 2019 med en årlig räntesats om tio procent. Som säkerhet för lånet har Bolaget pantsatt aktierna i Prime Living International AB, skriver Prime Living i ett pressmeddelande.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.