Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Prime Living gör jätteförlust

Publicerad: 20 februari 2019, 13:00

Problemtyngda Prime Living vänder till en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor i det fjärde kvartalet efter att resultatet tyngts av stora nedskrivningar av bolagets projekt. Samtidigt minskade kassan något trots att bolaget sålt av utvecklingsprojekt för att få in pengar.


Ämnen i artikeln:

Prime Living

Problemtyngda Prime Living vänder till en rörelseförlust på över 400 miljoner kronor i det fjärde kvartalet efter att resultatet tyngts av stora nedskrivningar av bolaget projekt. Samtidigt minskade kassan något trots att bolaget sålt av utvecklingsprojekt för att få in pengar.

Rörelseförlusten blev 407 miljoner kronor i det fjärde kvartalet, vilket kan sättas i relationen till vinsten på knappt 22 miljoner kronor under motsvarande period året innan.

Förlusten förklaras främst av nedskrivningar av bolagets pågående projekt och färdigställda fastigheter, som totalt uppgick till 368 miljoner kronor. Dessutom resulterade fastighetsförsäljningar i en förlust på 83 miljoner kronor.

Prime Livings kassa uppgick till 25 miljoner kronor per den sista december. Vid ingången av kvartalet hade bolaget 28 miljoner i kassan.

Bolaget varnade tidigare för att pengarna kunde ta slut i december men lyckades räta upp situationen, åtminstone temporärt, genom försäljningar av utvecklingsfastigheter. Det har kommit in pengar från försäljningar även efter årsskiftet.

Prime Living meddelar även att preferensaktien av serie B inte kommer ge någon utdelning i april. Sedan tidigare var det känt att utdelningen i januari ställts in tills vidare.

Vidare framkommer det att studentboendet i Lund, som tidigare var delvis utrymt efter beslut av miljömyndigheten, nu utrymts helt sedan Lunds Universitet sagt upp hyresavtalet den 18 januari 2019.

Prime Living anser att uppsägningen är ogiltig och uppger i rapporten att en dialog om förutsättningarna för framtida förhyrning pågår.

Prime Livings aktie, som handlades kring 70 kronor för ett år sedan, backar 7 procent till 3,60 kronor efter rapporten. Omsättningen är dock nästintill obefintlig. Aktier till ett värde av cirka 19 000 kronor har handlats.

Preferensaktien backar cirka 9 procent.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Prime Living

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.