Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Peab varslar 180 personer om uppsägning i Stockholm

Publicerad: 12 juni 2018, 10:29

Foto: Peab

Peab varslar 180 anställda i sin bostadsproduktion i Stockholmsområdet om uppsägning, rapporterar Affärsvärlden på tisdagen.


Ämnen i artikeln:

Peab

Totalt rör det sig om 180 tjänster där hälften är tjänstemän och den andra hälften hantverkare. Varslet handlar inte om kostnadsbesparingar utan om att möta ett nytt kundbehov, säger Peabs presschef Kajsa Jacobsson till tidningen.

– Vi måste hela tiden anpassa oss till rådande marknad och Stockholmsområdet är speciellt. Det kräver en annan organisation, säger hon.

Enligt Jacobsson handlar den nya organisationen om att möta efterfrågan på mer prisvänliga bostäder. Peab bedömer inte att det finns risk för ytterligare varsel i andra regioner.

– Inte för närvarande. Stockholmsområdet har ju stuckit ut med en mer ensidig produktion, medan vi har sett ett mer diversifierat bostadsbyggande på andra marknader med bland annat mycket hyresrätter, säger Jacobsson.

Hon påpekar att varsel inte ska likställas med uppsägningar. Först efter förhandlingar med facket blir det klart hur många som blir av med jobbet. Peab kommer bland annat titta på naturliga avgångar och omplaceringar.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Peab

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.