Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Peab drar tillbaka ordinarie utdelningsförslag

Publicerad: 7 april 2020, 12:53

Peab ställer in ordinarie utdelning. Foto: Peab


Peab har tidigare meddelat att den extra utdelningen av fastighetsbolaget Annehem skjuts på framtiden. Nu meddelar bolaget att även förslaget om en ordinarie utdelning på 4,20 kronor dras tillbaka.

Ämnen i artikeln:

Peab

Anders Siljevall

anders@byggindustrin.se


 

I slutet av mars meddelade Peab att extrautdelningen av det nybildade bolaget Annehem Fastigheter skulle läggas på is och inte komma upp till beslut på bolagets årsstämma i maj. Byggjätten avvaktade med besked om den ordinarie kontantutdelningen på 4,20 kronor per aktie för att återkomma när kallelsen till stämman skulle skickas ut.

När kallelsen nu ska skickas står det klart att någon utdelning inte kommer att föreslås i år.

Styrelsen och koncernledningen i Peab har haft en genomgång av situationen med fokus på att identifiera åtgärder som behöver genomföras vid olika scenarier på den nordiska byggmarknaden. Syftet är att skapa förutsättningar att klara kostnaderna om verksamheten går ner, samtidigt som den långsiktiga produktionskapaciteten säkerställs.

Korttidspermitteringar och utbildning

I ett pressmeddelande nämner Peab korttidspermitteringar och utbildningsinsatser som tänkbara åtgärder, beroende på hur marknaden utvecklas. 

Här och nu står det klart att några kontanter inte kommer att delas ut till aktieägarna tills vidare. Styrelsen kommer dock löpande att analysera läget och möjligheten att senare dela ut såväl kontantutdelningen som utdelningen av Annehem Fastigheter.

– Peabs finansiella position är fortsatt stark och verksamheten bedrivs på marknader med långsiktigt goda förutsättningar för tillväxt. Under rådande osäkerhet och med tanke på ökade kostnader genom framtida åtgärder finner styrelsen det lämpligt att dra tillbaka förslaget om ordinarie utdelning i sin helhet, säger Jesper Göransson, vd och koncernchef i Peab.

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev