Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Påverkas inte av Stampens rekonstruktion

Publicerad: 23 maj 2016, 12:54

GP-huset vid Polhemsplatsen 5 i Göteborg ägs av Platzer.

Foto: Wikipedia/Ojan

Mediehuset Stampen, som bland annat ger ut Göteborgs-Posten och en rad olika lokaltidningar, har ansökt om företagsrekonstruktion. Bolaget hyr 6 000 kvadratmeter av Platzer men det finns inga andra kopplingar mellan bolagen.


Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Mediehuset Stampen, som bland annat ger ut Göteborgs-Posten och en rad olika lokaltidningar, har ansökt om företagsrekonstruktion. Bolaget har miljardskulder och likviditeten räcker inte till för att betala av skulderna varför man ställer in betalningarna.

Stampen sålde sommaren 2011 sin fastighet vid Polhemsplatsen 5 i Göteborg till Platzer via en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 450 miljoner kronor. Man finns dock kvar i huset som hyresgäster, både med moderbolagets verksamhet men även GP har sina kontor där.

P-G Persson är vd på Platzer. Foto: Platzer.

P-G Persson är vd på Platzer. Foto: Platzer.

Platzers vd P-G Persson betonar i samtal med Fastighetsnytt att fastighetsaffären sedan länge är slutförd och att det inte finns några kopplingar mellan Platzer och Stampen förutom att Stampen är hyresgäst och hyr cirka 6 000 av de 14 600 kvadratmeterna som fastigheten består av.

– Vi har två hyreskontrakt, dels med Stampen som hyr ett våningsplan, dels med GP som hyr två våningsplan. Det som kan bli problematiskt för oss är om de inte kan betala sin hyra men i övrigt finns det ingen som helst koppling med Stampen, säger han.

Platzer har byggt om delar av fastigheten som tidigare var en enbrukarfastighet men numera har man olika verksamheter i huset, bland annat med restauranger och handel i gatuplan.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Platzer Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.