tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Pär Nuder avböjer omval i Fabege

Publicerad: 19 mars 2019, 16:34

Pär Nuder. Foto: AP3.

Fabege meddelade på tisdagskvällen att Pär Nuder, som suttit i bolagets styrelse sedan 2010, väljer att avböja omval till styrelsen för kommande verksamhetsår.

Ämnen i artikeln:

Fabege FastigheterHemsö FastigheterPär Nuder

Fabege meddelade på tisdagskvällen att Pär Nuder, som suttit i bolagets styrelse sedan 2010, väljer att avböja omval till styrelsen för kommande verksamhetsår. Nuder som nyligen hamnade i blåsväder efter olämpligt beteende under alpina Skid-VM i Åre har även valt att kliva av sina uppdrag som styrelseordförande i AMF och Tredje AP-fonden, enligt pressmeddelanden på tisdagen.

–   Vi tackar Pär för hans insatser i Fabege och önskar honom lycka till med andra utmaningar, skriver Bo Forsén, ordförande för valberedningen i Fabege i en kommentar.

Fabeges bolagsstämma går av stapeln 2 april och i samtal med Dagens industri säger Bo Forsén att man inte kommer att försöka hitta en ersättare till Nuder. Det vore oseriöst menar han.

“Fabege har sex erfarna ledamöter i styrelsen,” säger han till Di.

Pär Nuder sitter även som styrelseordförande i Hemsö, som ägs till 85 procent av Tredje AP-fonden, men i skrivande stund har inget besked kommit om huruvida han sitter kvar.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev