fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Pandox tar in 1,5 miljarder i nytt kapital

Publicerad: 17 december 2017, 16:28

Anders Nissén, vd, när Pandox gjordce comeback på börsen. Foto: Sverrir Thór.

I kölvattnet på den stora hotellaffären i Storbritannien där Pandox investerar 7,7 miljarder kronor väljer bolaget att genomföra en riktad nyemission om 10 miljoner aktier, motsvarande 6,3 procent av kapitalet i bolaget.

Ämnen i artikeln:

Pandox

[contant-acide]

I kölvattnet på den stora hotellaffären i Storbritannien där Pandox investerar 7,7 miljarder kronor väljer bolaget att genomföra en riktad nyemission om 10 miljoner aktier, motsvarande 6,3 procent av kapitalet i bolaget. Det rör sig om en kontant emission till kursen 148 kronor och genom emissionen tillförs Pandox 1,48 miljarder kronor i nytt eget kapital.

Emissionskursen fastställdes genom ett accelererat book-building förfarande och bland de befintliga storägare som tecknade sig för aktier återfinns Eiendomsspar Sverige, Christian Sundt AB, Alecta, AMF, Handelsbanken Fonder och Swedbank Robur Fonder.

Syftet med emissionen är att ta in kapital för finansiering av förvärv samt att öka bolagets finansiella flexibilitet. Man valde enligt ett pressmeddelande att avvika från aktieägarnas företrädesrätt för att tids- och kostnadseffektivt kunna möjliggöra en kapitalanskaffning.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev