Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Pandox ökade driftnettot Q3 – spår fortsatt förbättring

Publicerad: 27 oktober 2021, 09:40

Hotellfastighetsbolaget Pandox ökade vinsten i det tredje kvartalet i takt med att restriktioner hävs och resandet öppnar upp. Förbättringen spås fortsätta i 2022 med ett stort uppdämt resebehov.


Ämnen i artikeln:

PandoxLiia Nõu

Intäkterna från fastighetsförvaltningen ökade till 652 miljoner kronor från 630 miljoner motsvarande kvartal ifjol. I jämförbara enheter var ökningen 11 procent justerat för valutakurseffekter. Samtidigt var driftnettot från fastighetsförvaltning 553 miljoner kronor (531) och här var ökningen för jämförbara enheter 15 procent justerat för valutakurseffekter.

Trots att pandemin klingar av så är det fortsatt kontrakterade minimihyror och fasta hyror som förväntas utgöra majoriteten av Pandox totala intäkter, med rörliga intäkter i begränsad utsträckning under 2021. 

– Givet en fortsatt återhämtning i hotellefterfrågan förväntas rörliga intäkter materialiseras i merparten av hyresavtalen med minimihyror 2022, säger Liia Nõu i kvartalsrapporten.

I det tredje kvartalet uppgick de orealiserade värdeförändringarna till minus 9 miljoner kronor för förvaltningsfastigheter och med 57 miljoner för rörelsefastigheter.

Sedan covid-19-pandemins start i det första kvartalet 2020 har de orealiserade värdeförändringarna uppgått till sammanlagt minus 2,24 miljarder kronor för förvaltningsfastigheter och minus 954 miljoner för rörelsefastigheter, motsvarande en samlad minskning med 5,0 procent, huvudsakligen förklarat av lägre förväntade kassaflöden.

Björn Rundström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

bjorn.rundstrom@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

PandoxLiia Nõu

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.