Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Oscar stiger rejält på börsen

Publicerad: 12 oktober 2015, 10:11

Oscar Properties stamaktie har vid klockan 13:40 på måndagen stigit med hela 18,3 procent i handeln på Stockholmbörsen. Handeln har varit livlig och i skrivande stund har närmare 200 000 aktier i bolaget omsatts, till ett belopp om 7,5 miljoner kronor. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesSwedbank

Oscar Properties stamaktie har vid klockan 13:40 på måndagen stigit med hela 18,3 procent i handeln på Stockholmbörsen. Handeln har varit livlig och i skrivande stund har närmare 200 000 aktier i bolaget omsatts, till ett belopp om 7,5 miljoner kronor. Det framgår av Fastighetsnytt Aktieservice.

Det som förklarar aktiens enorma prislyft är en analys av Swedbank som släpptes på måndagsförmiddagen. Enligt Nyhetsbyrån Direkt konstaterar banken att det finns en stor potential i aktien och kallar den för ett riktigt kap. Det finns en potential till en kursdubbling på tolv månader, från fredagens stängningskurs på 33,4 kronor, och sätter en ny riktkurs på 50 kronor. Man rekommenderar därmed sina kunder starkt att köpa aktien. Tidigare riktkurs låg på 40 kronor och rekommendationen på köp. Enligt Direkt baserar Swedbank den nya riktkursen på vad man kallar för ”försiktiga” prognoser.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesSwedbank

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.