Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Oscar Properties vinstvarnar

Publicerad: 23 oktober 2017, 19:58

Oscar Properties aktieutveckling den senaste månaden. Bild: Skärmdump från Fastighetsnytt Aktieservice.

Oscar Properties vinstvarnade sent på måndagskvällen och skrev ned sin prognos för rörelseresultat före värdeökningar i förvaltningsfastigheter med 20 procent. Samma dag var handeln i aktien stor och den föll med 7,4 procent på börsen.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesWallenstam Fastigheter

Bostadsutvecklaren Oscar Properties meddelade sent på måndagskvällen att man reviderar ned sin prognos för rörelseresultat före värdeförändringar i förvaltningsfastigheter för helåret 2017 från minst 500 miljoner kronor till minst 400 miljoner. Anledningen till vinstvarningen är främst sämre marknadsförutsättningar och att bolaget påverkats av högre kostnader som det heter i Oscar Properties pressmeddelande.

Vidare skriver man att bolaget intagit en mer avvaktande ställning och valt att inte påbörja produktion i vissa projekt. Det mer försiktiga marknadsläget på marknaden för bostadsrätter i det dyrare segmentet har med andra ord påverkat Oscar Properties negativt.

Noterbart i sammanhanget är att de senaste dagarna inför vinstvarningen har aktiviteten i handeln med Oscar Properties varit stor och på måndagen bytte närmare 258 000 aktier i bolaget ägare. Samtidigt föll aktien med hela 7,4 procent i måndagens handel. Stängningskursen 41,3 kronor är aktiens lägsta sedan sommaren 2016.

Volymen i måndagens handel kan jämföras med snittvolymen i handeln med Oscar Properties aktie hittills under 2017, 79 971 aktie. Volymen i måndagens handel är alltså mer än tredubbla snittvolymen. Handeln med Oscars aktie har varit väldigt aktiv sedan 10 oktober, dagen efter att  Wallenstam meddelat att man stämplat om bostadsrättsprojekt till hyresrätter på grund av svagare marknad. Sedan dess har volymen i handeln med Oscars aktie varit över 100 000 aktier varje dag men innan dess låg snittvolymen hittills i år på 74 823 aktier om dagen.

Sedan Wallenstams meddelande har Oscar Properties aktie fallit med 24 procent, jämfört med stängningskurs 9 oktober, enligt Fastighetsnytt Aktieservice. Den har dock hittills inte fallit lika mycket som på måndagen.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News