Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Oscar Properties satsar på industri, lager och logistik

Publicerad: 15 mars 2022, 07:46

Foto: Oscar Properties

Inför tisdagens kapitalmarknadsdag har Oscar Properties uppdaterat vissa finansiella mål. Bolagets ambition är också att öka sin exponering mot sektorer som industri, lager och logistik och att sänka de finansiella kostnaderna genom att nå en snittränta på 3 procent inom 18 månader. Det framgår av ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Oscar PropertiesOscar Engelbert

I samband med kapitalmarknadsdagen ger bolaget också en uppdaterad tolvmånaders rullande intjäningsförmåga uppgående till 109 miljoner kronor.

De uppdaterade målen är att bolagen ska ha en genomsnittlig återstående avtalslängd för hyresavtalen, viktat efter avtalade hyresintäkter (WAULT) på minst fem år, och ränteteckningsgraden ska överstiga 2 gånger över en konjunkturcykel.

Läs även: Lista: De bytte jobb i februari

Det operativa målet om att fastighetsvärdet ska överstiga 20 miljarder kronor i slutet av 2024 kvarstår.

De finansiella målen som kvarstår är en genomsnittlig avkastning på eget kapital om 15 procent per år över en konjunkturcykel och att soliditeten aldrig ska understiga 30 procent och inom tre år uppgå till minst 40 procent.

Oscar Properties kapitalmarknadsdag inleds klockan 10 på tisdagen.

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.