Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Oscar Properties säljer halva Helix

Publicerad: 26 juli 2019, 10:50

Bild: Oscar Properties/OMA

Oscar Properties säljer 50 procent av aktierna i bostadsprojektet Helix för 100 miljoner kronor till Fastpartner och Slättö.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Helix är den andra etappen av Norra tornen i nordvästra delen av Vasastan i Stockholm. Produktionen är pågående och omfattar 138 lägenheter fördelade som förväntas bli klara nästa år.

– Först och främst är det ju en återgång till vår ursprungliga strategi, dvs att fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt, men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties, enligt ett pressmeddelande.

– Projektet Helix blir ett landmärke i Stockholm och därtill fördjupar vi vårt existerande samarbete inom bostadsutveckling med Slättö. Vi ser även fram emot att jobba tillsamman med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt, säger Sven-Olof Johansson, vd på Fastpartner.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.