Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Oscar Properties revisorer noterar konkursrisk

Publicerad: 1 juni 2020, 10:07

Foto: Mostphotos

Oscar Properties har slutligen publicerat årsredovisningen för 2019 efter att ha skjutit upp den i flera omgångar. I denna har revisorerna skrivit en lång harang rörande riskerna för bolagets fortlevnad.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

”Koncernens fortsatta verksamhet är beroende av att planerade fastighetsförsäljningar genomförs samt att förlängning eller lösen av räntebärande skulder om 688 miljoner kronor som förfaller under 2020 sker. Skulle inte de åtgärder som styrelsen planerar att genomföra kunna genomföras finns en väsentlig osäkerhetsfaktor som kan leda till betydande tvivel om företagets förmåga att fortsätta verksamheten”, skriver revisorerna bland annat. 

Skulderna innefattar bland annat ett obligationslån om 360 miljoner kronor, som förfaller i augusti. 

Revisorerna uppger vidare att bolaget hoppas kunna klara av sina förpliktelser genom att förlänga sina räntebärande skulder. Alternativt kan de lösas i samband med färdigställande av projekt eller genom försäljning av fastigheter och projekt. 

”Styrelsens bedömning är att det är sannolikt att dessa åtgärder kommer att kunna genomföras och att fortsatt likviditet kan erhållas. Företagets finansiella rapporter har upprättats enligt antagande om fortsatt drift”, skriver revisorerna.

De noterar även att framtida projekt kan komma att drivas i samarbete med en ytterligare part för att på så sätt möjliggöra genomförandet. 

Även i årsredovisningen för 2018 fanns en skrivning från revisorerna rörande riskerna för bolagets fortsatta drift.

Oskar von Bahr

Reporter

oskar.vonbahr@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.