Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Oscar Properties lanserar sparprogram

Publicerad: 12 december 2018, 10:04

Oscar Engelbert är vd på Oscar Properties.

Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder som ska minska kostnaderna med 30 miljoner kronor för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Oscar Properties varslar personal och vidtar andra åtgärder för att hantera nedgången på bostadsmarknaden i Stockholm. Målsättningen är att minska kostnaderna med 30 miljoner kronor per år.

Besparingsprogrammet handlar dels om ett varsel på åtta tjänster inom Oscar Properties Förvaltning men också om andra besparingar. Det kommer att tillkomma kostnader för omställningen under 2018, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Oscar Properties hade 153 anställda i slutet av september enligt den senaste kvartalsrapporten.

–Vi har lanserat flera nya vägar framåt samtidigt som vi håller fast vid vår kärnaffär men vill gentemot alla våra målgrupper, inte minst våra aktieägare, också säkerställa att vi driver vår löpande verksamhet så kostnadseffektivt som möjligt, säger bolagets vd Oscar Engelbert.

Tidigare har Oscar Properties aviserat flera åtgärder för att hantera marknadssituationen. Det handlar om att ställa om bostadsprojekt till kontorsprojekt, att börja bygga hyresrätter samt en satsning på företagsbostäder.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Oscar Properties

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.