Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Oscar Properties: “Konkurs inte på kartan”

Publicerad: 3 oktober 2019, 06:14

Oscar Engelberth och Peter Norman.

Foto: Oscar Properties / Riksdagen

Oscar Properties är satt under press men det finns ingen risk för att bolaget skulle gå under. Det säger bolagets ordförande Peter Norman i en intervju som Svenska Dagbladet gjort med honom och Oscar Engelbert.


Ämnen i artikeln:

Oscar EngelbertOscar Properties

Oscar Properties är satt under press men det finns ingen risk för att bolaget skulle gå under. Det säger bolagets ordförande Peter Norman i en intervju med Svenska Dagbladet.

Bolagets vd och grundare Oscar Engelbert, som också intervjuas, säger till SvD att bolaget växt för snabbt och dragit på sig för hög skuldsättning. Det ska dock inte finnas någon risk för konkurs.

– Absolut inte, finns inte på kartan, säger Peter Norman till tidningen.

Ytterligare finansiering

Bolaget försöker genomföra ett utbytesprogram för att förmå preferensaktieägarna att byta ut sina aktier mot stamaktier. Enligt Oscar Engelbert skulle det bädda för att bolaget får in ytterligare finansiering. Tidningen noterar att bolaget måste betala 114 miljoner kronor till obligationsägarna i december.

– Vi klarar att amortera utan en nyemission, säger Engelbert.

Den sista oktober ska bolaget betala för tillträdet till marken vid projektet Gasklockan. Fakturabeloppet ligger på den nätta summan av 591 miljoner kronor.

– Vi ska ta in en partner och det kommer vi att göra snart. Gasklockan är ett alldeles för stort projekt för oss att genomföra i egen balans, säger Engelbert till Svenska Dagbladet.

Någon partner är dock inte klar men det ska enligt Engelbert finnas intresse från finansiellt starka aktörer.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.