tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Börs

Öresund ny storägare i Oscar Properties

Publicerad: 18 mars 2021, 12:10

Oscar Engelbert är nöjd med dagens nyhet. Foto: Oscar Properties

Investmentbolaget Öresund köper in sig i Oscar Properties genom en riktad emission på 38 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

ÖresundOscar PropertiesStockholmsbörsen

Maria Nordlander

maria.nordlander@fastighetsnytt.se


Investeringen motsvarar 9 procent av bolaget - en nyhet som gjorde att bolaget lyfte på Stockholmsbörsen på torsdagsförmiddagen. 

Den riktade emissionen på drygt 195 miljoner aktier genomfördes vid teckningskursen 0,1941 kronor, som var snittkursen under perioden 12-16 mars. 

Till Dagens Industri säger Öresunds vd Nicklas Paulsson att investeringen beror på att Oscar Properties svängt om från att vara ”en ganska problemtyngd bostadsutvecklare med eget byggbolag och för stor kostym till att bli mer av ett förvaltningsbolag med kassaflödesgenererade fastigheter”. 

Han menar att det, i kombination med att man ska fortsätta bedriva utvecklingsprojekt, gör det till en attraktiv investering med lägre risk, men med hög rabatt. 

– Det andra skälet är att bolaget värderas till ett EPRA NAV på 56 öre per aktie vilket gör att när vi kommer in på 14 öre i företrädesemissionen och 19,4 öre i den riktade, har vi en rabatt på 50-60 procent, säger Nicklas Paulsson till Di. 

Läs även: Oscar Properties satsar på förvaltning - lägger byggandet på hyllan

De 38 miljonerna från Öresund kommer enligt ett pressmeddelande att ge Oscar Properties ökad förmåga och flexibilitet att ”ta tillvara på de tillväxtmöjligheter som bolaget ser i marknaden”. 

– Med Öresund som ny stor ägare signalerar det förtroende för Oscar Properties uppdaterade strategi och att bolaget nu etablerat en stark plattform för fortsatt tillväxt från en solid bas, säger Oscar Properties vd Oscar Engelbert i ett pressmeddelande. 

Öresund har dessutom åtagit sig att teckna sin pro rata-andel och även garantera ytterligare 50 miljoner kronor av den större företrädesemissionen som Oscar Properties tidigare aviserat. 

Läs även: Stadsarkitekten: ”Det ska vara möjligt att bygga höga hus i Stockholm”

– På längre sikt är det en styrka för bolaget att ha en ny stark ägare som Öresund med kapacitet att stötta bolagets fortsatta tillväxtresa, både finansiellt och med sin kunskap och erfarenhet, säger Oscar Engelbert. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev