Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ola Serneke avgår som vd

Publicerad: 24 februari 2021, 06:57

Ola Serneke lämnar rollen som vd för bolaget som bär hans namn. Beslutet kommer efter avslöjandet om Sernekes aktivitet på diskussionsforum under pseudonym.


Ämnen i artikeln:

Serneke

Utöver att lämna rollen som vd och koncernchef, avslutas även positionen som ledamot i bolaget styrelse. Ola Serneke kommer dock att fortsätta inom koncernen, i rollen som ansvarig för bolagets större projekt inom stadsutveckling som vd för Serneke Invest. 

Läs även: Så säger lagen om Sernekes inlägg

Förändringarna träder i kraft med omedelbar verkan. 

– Den genomförda förändringen tillförsäkrar en fortsatt stark utveckling av bolaget och bidrar till att stärka bolagets förtroende hos kunder, ägare och anställda, säger Jan C Johansson, styrelseordförande i Serneke Group i ett pressmeddelande. 

Beslutet bottnar i Göteborgs-Postens avslöjande tidigare i år som visade att Ola Serneke skrivit under pseudonym på aktiesajten Placera. Genom kontot ska han ha haussat sitt eget bolag och slagit ner mot kritiker.

Läs även: Serneke medger anonyma inlägg om det egna bolaget: ”Min avsikt har varit att bidra till diskussionen” 

Styrelsen tillsatte en granskning som visar att inget brott begåtts, men styrelsen anser ändå att hans agerande påverkat förtroendet för bolaget och honom själv negativt. 

– Med de utmaningar bolaget står inför medför förändringen att vi nu kan fortsätta fokusera på att utveckla ett starkare bolag, där lönsamhet och stabilitet är prioriterade områden, säger Jan C Johansson. 

Ola Serneke själv kommenterar beslutet: 

– Denna lösning tror jag är den riktiga vägen framåt. Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt. Jag har i det här avseendet inte levt upp till den värdegrund som är så viktig för bolaget, och jag har brustit i att vara en bra förebild. Med denna förändring kommer jag att ha ett mer fokuserat uppdrag där jag kan använda mina styrkor för att fortsätta skapa värde för både samhället, bolaget och aktieägare, säger Ola Serneke i pressmeddelandet. 

Michael Berglin, vice vd i Serneke Group, blir tillförordnad vd och koncernchef.

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Serneke

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.