Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ökat förvaltningsresultat för Castellum

Publicerad: 15 oktober 2020, 11:59

Castellum var precis som vanligt bland de första ut med sin rapport för det tredje kvartalet, med ett förvaltningsresultat på 899 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

CastellumHenrik Saxborn

Intäkterna under det tredje, och pandemidrabbade, kvartalet summeras i 1 489 miljoner kronor, något högre än motsvarande period förra året. Nettouthyrningen landar på -9 miljoner kronor. 

Läs även: Fastighetsbolagen andas morgonluft - så gick det andra kvartalet 

I rapporten skriver bolagets vd Henrik Saxborn: 

– Trots statliga stöd under coronapandemin förväntar vi oss en något svagare tillväxt inom vissa kundsegment framöver. Men vår portföljsammansättning ger oss stabilitet för att kunna möta sämre tider. 

I sitt vd-ord skriver han också att man tror att nyckeln framåt är flexibilitet, där flexjobb är nästa stora språng på kontorsmarknaden. 

Läs även: Castellum: ”Jobba var du vill, när du vill” 

Trots allt ser man en dämpning mot årets slut, där tillväxten i hyresintäkter blir begränsad under kommande kvartal. 

– Framför allt för att vi är inne i en projektperiod med stora projekt som medför väsentligt längre tid mellan uthyrning och första hyresinbetalning. 

Saxborn säger dock att den goda starten på året väger upp, och att aktieägarna kan se fram emot höjd utdelning för 23:e året i rad.

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

CastellumHenrik Saxborn

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.