Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ökar sitt inflytande i Victoria Park

Publicerad: 13 maj 2016, 07:57

Greg Dingizian.

Klockan 10:11:44 på fredagsförmiddagen mäklade Swedbank, för säljarens räkning, en aktiepost om 254 000 B-aktier i Victoria Park, motsvarande 0,11 procent av kapitalet och 0,03 procent av rösterna.


Ämnen i artikeln:

Greg DingizianVictoria Park Fastigheter

Klockan 10:11:44 på fredagsförmiddagen mäklade Swedbank, för säljarens räkning, en aktiepost om 254 000 B-aktier i Victoria Park, motsvarande 0,11 procent av kapitalet och 0,03 procent av rösterna. På köparsidan var ABG Sundal Collier mäklare. Aktierna mäklades till kursen 18,1 kronor och aktiepostens värde var således 4,6 miljoner kronor.

Sex sekunder senare mäklade samma aktörer, i omvänd ordning dock, precis lika många A-aktier, 254 000 alltså, till precis samma kurs. En A-aktie ger tio gånger fler röster på Victoria Parks bolagsstämma, och därmed har den som har Swedbank som mäklare köpt till sig ett ökat inflytande i bolaget, till kostnaden av courtaget.

Som Fastighetsnytt tidigare har rapporterat har bolagets exekutiva vice styrelseordförande, Greg Dingizian, gjort liknande övningar förr och sannolikheten att det är han som köpt A-aktierna är stor.

Sverrir Thór

Källa: Fastighetsnytt Aktieservice

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.