Torsdag24.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Ökar kort position i JM

Publicerad: 26 Augusti 2015, 09:35

Brittiska investmentfonden Oxford Asset Management har ökat sin korta position i JM till en halv procent av kapitalet i bolaget. Det framgår av Finansinspektionens blankningsregister.


Ämnen i artikeln:

JM

Brittiska investmentfonden Oxford Asset Management har ökat sin korta position i JM till en halv procent av kapitalet i bolaget. Det framgår av Finansinspektionens blankningsregister. Det var 20 augusti som investmentfonden ökade positionen från de 0,4 procent man hade sedan tidigare.

Oxford Asset Managment är en fond som specialiserar sig i så kallad quant trading vilket innebär att man i dagens högteknologiska miljö använder sig av algoritmer och högfrekvenshandel och fokuserar mer på matematisk och statistisk analys än på känsla eller analys av marknadsfundamenta. Utöver JM har man korta positioner i Wihlborgs och Kungsleden, bland svenska fastighetsbolag.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

JM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.