Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ökar inflytande i Victoria Park

Publicerad: 21 januari 2015, 09:01

Pareto Securities mäklade på onsdagsförmiddagen två stora aktieposter i Victoria Park. Båda mäklades internt klockan 9:24 fast med 19 sekunders mellanrum. Då det rör sig om en post A-aktier och en post B-aktier, och då posterna var identiska sett till storlek pekar det mesta på att någon aktieägare stuvar om i sitt innehav i syfte att öka sitt inflytande i bolaget.


Ämnen i artikeln:

ABG Sundal CollierParetoVictoria Park Fastigheter

Den första av de två posterna, en post om en miljon B-aktier, mäklades klockan 9:24:16 och den andra, en miljon A-aktier, mäklades klockan 9:24:35. Båda poster mäklades till kursen 6,9 kronor.

Då A-aktier bär tio gånger större vikt röstmässigt och med tanke på att de två avsluten är identiska och gjordes med 19 sekunders mellanrum blir slutsatsen att någon aktieägare med största sannolikhet har ökat sin inflytande i bolaget rejält. En miljon A-aktier motsvarar 1,3 procent av rösterna i bolaget medan en miljon B-aktier ger 0,1 procent av rösterna.

Intressant i sammanhanget är att ABG Sundal Collier på tisdagen mäklade två poster om 1 miljon B-aktier men huruvida det finns en koppling till dagens stora avslut är oklart.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.