Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Börs

Ökade hyresintäkter för K2A

Publicerad: 21 Augusti 2019, 12:59

Johan Knaust, vd och medgrundare K2A

Bostadsbolaget K2A redovisar högre hyresintäkter och driftöverskott i det andra kvartalet men förvaltningsresultatet minskade, bland annat till följd av ökade personalkostnader.


Ämnen i artikeln:

Johan KnaustK2A Fastigheter

Bostadsbolaget K2A redovisar högre hyresintäkter och driftöverskott i det andra kvartalet men förvaltningsresultatet minskade, bland annat till följd av ökade personalkostnader.

Hyresintäkterna ökade till 36 miljoner kronor i det andra kvartalet från 27 miljoner kronor under motsvarande period förra året. Driftsöverskottet steg samtidigt till 25 miljoner kronor från 20 miljoner kronor.

Tillväxten i hyresintäkter och driftsöverskott drivs av inflyttningar i ett växande antal förvaltningsobjekt. Antal förvaltade bostäder vid slutet av perioden uppgick till 2 086 jämfört med 1 771 vid samma tidpunkt föregående år, vilket motsvarar en ökning om 18 procent.

– Merparten av dessa är nyproduktion enligt K2A:s egenutvecklade koncept med yteffektiva lägenheter uppförda i trä. Vi förvaltar idag bostäder i sammanlagt tolv svenska städer, att jämföra med nio vid samma period föregående år, skriver bolagets vd Johan Knaust i kvartalsrapporten.

Förvaltningsresultatet backade däremot tilll 1,4 miljoner kronor från 7,9 miljoner kronor. Förvaltningsresultatet tyngdes av kostnader kopplade till noteringen på Stockholmsbörsens huvudlista i juni, men skillnaden i utfall förklaras även i hög grad av ökade personalkostnader.

Knaust räknar med att bolaget lägger i en högre växel framöver när det gäller byggstarter efter att ha vilat lite på hanen i det gångna kvartalet.

– Det andra kvartalet 2019 präglades av en relativt låg aktivitet avseende projektstarter men vi ser framför oss ett högre tempo under det andra halvåret 2019, skriver han.

Värdet på bolagets förvaltningsfastigheter skrevs upp med 29 miljoner kronor i det andra kvartalet. Av detta var 23 miljoner var relaterat till befintligt bestånd.

–Detta var i huvudsak hänförligt till lägre avkastningskrav kopplat till hyresbostäder i Stockholmsregionen, skriver Knaust.

Oskar von Bahr

Ämnen i artikeln:

Johan KnaustK2A Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.