Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Börs

Ökade hyresintäkter för Fabege

Publicerad: 20 oktober 2020, 13:19

Stefan Dahlbo tror att kontor kommer att ”behövas mer än någonsin” framöver.

Foto: Fabege

Fabeges hyresintäkter steg under det tredje kvartalet jämfört med samma period förra året.


Ämnen i artikeln:

FabegeStefan Dahlbo

På tisdagen lämnade fastighetsbolaget sin delårsrapport för Q3, som bland annat visade ett ökade hyresintäkter från 683 miljoner kronor under motsvarande period förra året, till 696 miljoner i år. 

Driftöverskottet uppgick till 538 miljoner kronor (542 förra året) och förvaltningsresultatet blev 376 miljoner (397 förra året).

Läs även: Mats Qviberg till Fabeges valberedning

Nettouthyrningen låg på -16 miljoner kronor. 

– Det kan till stor del förklaras av aktiva uppsägningar i blivande utvecklingsfastigheter, men även att ett antal kunder av olika skäl valt att säga upp eller minska sina ytor, skriver Stefan Dahlbo i vd-ordet.

Det tredje kvartalet präglades i övrigt av en fortsatt osäker hyresmarknad, en stark återhämtning på kapitalmarknaden och en mer positiv syn på fastighetsvärderingarna.

Läs även: Stort projekt i Stockholm tar nytt kliv när Fabege får markanvisning i söderort

Soliditeten uppgick till 52 procent och belåningsgraden uppgick till 35 procent.

– Resultatet visar på ett starkt bolag med en stabil verksamhet. Samtidigt fokuserar vi nu på de löpande uthyrningsdiskussionerna med målet att förbättra nettouthyrningen och uthyrningsgraden. Vår övertygelse är att kontor kommer att behövas mer än någonsin för att utveckla bolag, bygga kultur och gemenskap, säger Stefan Dahlbo.

Maria Nordlander

Redaktör

maria.nordlander@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

FabegeStefan Dahlbo

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.